Utazó gyógypedagógiai szolgáltatás a résztvevők oldaláról : a Közép-magyarországi régióban végzett interjús vizsgálat tapasztalatai - Szabó, Diána (Iskolakultúra, 2015)
A tanulmány a Közép-magyarországi régióban végzett hatvaninterjús vizsgálat tapasztalatai alapján kíván képet nyújtani az utazó gyógypedagógiai szolgáltatás jelenlegi működéséről és hatékonyságáról az ellátásban részt vevő utazó gyógypedagógusok és a sajátos nevelési igényű tanulókat oktató befogadó pedagógusok oldaláról. A vizsgálat eredményeképp megfogalmazódtak az utazótanári ellátás harmonizációjának szempontjai intézményi ésirányítási szinten egyaránt.