A tárgyi világ taníthatósága − tárgyelemzési kézikönyv által - Siposné Tavaszi, Virág (Iskolakultúra, 2014)
Gaul Emil könyve olyan gyűjtemény, mely napjaink tárgykultúrájával kíván foglalkozni. Bár a szerző – akinek szerzői, oktatói, tantervezői, televíziós kultúraközvetítői munkássága is jól ismert – a „Big Data” korát emlegetve nem tulajdonítja hiánypótlónak munkáját, a kortárs tárgykultúrával foglalkozó szakirodalom azonban mégiscsak igen csekély mértékű. Ezért nagyon hasznos és fontos minden olyan produktum, mely a magyar nyelven való elérhetőség hiányát igyekszik csökkenteni. További lényeges erényeként említhető még, hogy a könyvben található elemzési szempontok és esettanulmányok által, messze túlmutat egy pillanatnyi időszak szűk keresztmetszetének bemutatásán.