A matematika és a fizika kapcsolata - Radnóti, Katalin; Nagy, Mária (Iskolakultúra, 2014)
A fizika tanításában nagy mértékben támaszkodunk a matematikai ismeretekre, melynek bemutatását rövid tudománytörténeti kontextusban tesszük meg a téma fontossága miatt.