A matematika és a biológia tantárgyak kapcsolata a középiskolában - Nagy, Mária (Iskolakultúra, 2014)
A matematikának komoly szerepe van a természettudományok közül legemberközelibbnek, leghumánabbnak mondható biológiában is. Egyrészt a biológián belüli egészségtan esetében például a vérkép elemzésénél van jelentősége a matematikának, ekkor ugyanis kvalifikált, összehasonlítható adatokat értékelnek ki, s így következtetnek a szervezet egészségi állapotára. De a középiskolai biológia tananyagnak is szerves része a matematika alkalmazása.