A kémiaoktatás esszenciái - Kapitány, János Sándor (Iskolakultúra, 2014)
Barke, Harsch és Schmid 2012-ben megjelent könyvének címe A kémiaoktatás esszenciái. A kötet 321 oldalon tartalmaz kísérleteket, demonstrációkat, feladatokat, valamint a kémia és a mindennapi élet közötti kapcsolatokat tekinti át. A könyv, mely Barke és Harsch (2001) Chemiedidaktik Heute című, német nyelven megjelent művének angol nyelvű fordítása, hasznos kiegészítője lehet a kémiatanárok könyvtárának.