Hol tart a környezetetika oktatása ma Magyarországon? : egy lehetséges fejlődési irány bemutatása - Tóth, Angelika (Iskolakultúra, 2014)
Az etika vagy erkölcstan tantárgy egészen 2013. szeptember 1-jéig nem volt kötelező különálló tantárgyként a magyar iskolákban. Az iskolaigazgatóknak ugyan volt lehetőségük külön órát biztosítani a tantárgynak, de az állami előírások csupán más tantárgyakba ágyazva írták elő az etikai vonatkozású kérdések tárgyalását. A tantárgy rangját és elismertségét mutatta a szakhoz kapcsolódó tanárképzésekre jelentkezők alacsony létszáma is.