A karcsúságideál internalizációja és a testkép kapcsolata fiatal felnőtt nők körében - Pukánszky, Judit (Iskolakultúra, 2014)
A média mint a testi megjelenésre vonatkozó kulturális elvárások jelentős közvetítő közege, realisztikusnak és bárki számára könnyen elérhetőnek tünteti fel bemutatott légiesen karcsú testideálokat. Főként a női médiafogyasztók esetében, a médiahasználat társas összehasonlítást eredményezhet, mely során minél nagyobb különbséget észlelnek a saját testük és az idealizált testek között, annál nagyobb mértékű testi elégedetlenséget tapasztalhatnak, különösen, ha a karcsú testideál internalizált. A karcsú ideálok ismételt expozíciója elősegítheti a karcsúságideál internalizációját, amely a testi elégedetlenség növekedését eredményezheti.