Arcom romló földi mása : az emlékállítás narratív stratégiái - Keszeg, Vilmos (Iskolakultúra, 2014)
Felejtsd el arcom romló földi mását – fogalmazta meg utolsó kérését Dsida Jenő Végrendelet című versében. Azaz: a testre csak az élet folyamán van szükség; ami utána következik, mindaz már a testtől függetlenül zajlik. Ezért a testet el lehet, el kell felejteni. Különösen a betegség és a haldoklás által megrontott testet.