Háttéranyag a Klímakutatáshoz: A Nemzeti Alaptanterv (NAT) elemzése és egy tankönyv rövid bemutatása - Czike, Bernadett (Iskolakultúra, 2013)
A következőkben ismertetem a NAT fő fejezeteit és azok alfejezeteit, hogy ennek alapján láthassuk, hogy mely fejezetekben esik szó és milyen hangsúllyal az általunk kutatandó témával kapcsolatos ismeretekből, attitűdökből, fogalmakból.