Erkölcsi fogalmaink klímaváltozása - András, Ferenc (Iskolakultúra, 2013)
Etikai szempontból döntő jelentőségűnek értékeli Lányi András a tanulmányában (Morális klímaváltozás) annak belátását, miszerint az ember alapvetően erkölcsi lény, és „semmi egyéb”. Majd pár sorral később megállapítja „amióta ember van, a ’legyen’ is – van”. Ember, erkölcs és a „legyen” parancsa eszerint szerves egységet képez. Nyelvi-logikai szempontból következésképp kiindulópontnak tekinthető a létige felszólító módú alakja.