Ányos Pál korabeli recepciójához: érzékeny játék – Ányos egyik versével - Pintér, Márta Zsuzsanna (Iskolakultúra, 2013)
Ányos Pálnak a korabeli irodalmi életbe való beágyazottságát nemcsak kiterjedt irodalmi levelezése s az ennek nyomán kialakuló kapcsolatrendszere, hanem verseinek a kéziratos versgyűjteményekbe való bekerülése, a populáris regiszterben való jelenléte is bizonyítja.