A papír- és a számítógép alapú tesztelés összehasonlító vizsgálata különböző item paraméterek mentén - Hülber, László (Iskolakultúra, 2012)
A mérés-értékelés IKT eszközökkel való támogatása képes lehet afolyamat teljes és valódi megreformálására. A felelősségteljesáttéréshez azonban pontos információkkal kell rendelkezni arról,hogy a médium megváltoztatás, hogyan befolyásolja azeredményeket. Ez egyrészt indokolt a korábbi papí alapúeredményekkel való összehasonlítás végett, másrészről nem lehetnekhátrányosan érintett tanulói körök (Molnár, 2010; Lent, 2009). Jelentanulmány az itemek különböző paramétereinek szempontjábólvizsgálja a média befolyásoló erejét a matematika műveltségterületenelsőtől hatodik osztályig.