Jog vagy irodalom? : Avagy: a mesékben mindent szabad? - Manxhuka, Afrodita (Iskolakultúra, 2012)
A magyar irodalom tetthelyei sorozat első köteteként jelent meg a jog és az irodalom látszólag távoli világát közelíteni igyekvő Csíny vagy bűn? Kalandozások a jog és az erkölcs (b)irodalmában című módszertani segédkönyv. A szerzők (irodalmárok, tanárok, jogászok, filozófusok) az ifjúsági irodalomban rejlő, eddig még ki nem használt lehetőségeket mutatják be. Céljuk, hogy a felső tagozatos évfolyamokon tárgyalásra kerülő irodalmi művek jogi és erkölcsi vetületére is felhívják a figyelmet, hiszen ebben az életkori szakaszban kezd megszilárdulni a gyerekek morális világlátása, értékrendje és ítélőképessége. „Egyedi vállalkozásról van szó, hiszen a szerzők nem a száraz jogot igyekeznek megértetni és elfogadtatni, nem önmagában keresik az erkölcsi igazságokat, hanem a legszebb magyar műveket hívják segítségül. Így a művekkel együtt többet, mást is tanulhatnak a diákok. Vitázhatnak, érvelhetnek és dönthetnek. Vagyis azt tehetik, amit várunk tőlünk: tanulva készüljenek arra, hogy aktív, felelős állampolgárok legyenek. Mindeközben megtanulják tisztelni a magyar irodalmat, az erkölcsöt és a jogot. Nemesebbet nem is kívánhatunk gyermekeinknek – írja a kötet lektora, Aáry-Tamás Lajos.