Közös feladatunk: az olvasás - Szilágyi, Barnabás (Iskolakultúra, 2012)
A Magyar Olvasástársaság 2011-ben Szombathelyen konferenciát szervezett Az olvasás össztantárgyi feladat címmel. A rendezvényen az olvasás tanításának és az olvasóvá nevelésnek számos aspektusáról szó esett, így az előadásokat magába foglaló tanulmánykötet is árnyaltan tárgyalja az olvasással kapcsolatos problémákat és teendőket. A Nagy Attila, Imre Angéla és Köntös Nelli szerkesztésében megjelenő kötet írásai azonban nem csupán elméleti megközelítésekkel szolgálnak: az olvasási készség fejlesztésének helyi szinten történő konkrét megvalósulásairól is hírt kapunk.