Exeter fogadta 2011-ben az oktatáskutatókat - Bacsa, Éva (Iskolakultúra, 2012)
„The City and the University of Exeter proud to welcome the educational researchers from all over the world.” – ez a kifeszített felirat fogadta és üdvözölte Exeter elegáns belvárosi utcáján azt a több mint ezerhatszáz oktatáskutatót, aki részt vett a 2011. augusztus 30. és szeptember 3. között megrendezett 14. EARLI Konferencián (A konferencia hivatalos elnevezése: 14th Biennial Conference for Research on Learning and Instruction, és tudományos háttérszervezete az EARLI: European Association for Research on Learning and Instruction). E délnyugat-angliai város, amely méretét és hangulatát tekintve Szegeddel mérhető, joggal büszke, hiszen az általuk szervezett konferencia az eddigi legnagyobb tudományos konferencia, amelynek valaha helyet adott nem csak a város és az egyetem, hanem az Egyesült Királyság.