Numerikus problémák a kvalitatív megbízhatósági mutatók meghatározásánál - Sántha, Kálmán (Iskolakultúra, 2012)
A tanulmány a kvalitatív vizsgálatok megbízhatósági problémáinak elemzésére fókuszál. Hangsúlyt helyez a megbízhatóság általános kérdéseinek tárgyalására, majd a szöveg- és képelemzésnél alkalmazható kódolási mechanizmusok megbízhatósági mutatóinak kiszámítására törekszik. Az intra- és interkódolás, valamint a Cohenkappa alkalmazhatóságának illusztrálásával nyomatékosítja a kvalitatív kutatásmódszertan szisztematizálásának igényét.