Underground pedagógia 1. : Fekete Hajnalka: A gyüttment mesél - Takács, Géza (Iskolakultúra, 2011)
Hát ez meg mi, kérdezheti az olvasó, mi a szösz ez a földalatti pedagógia, hiszen a pedagógia természeténél fogva rögvest intézményesített, a legmagánabb magániskolának is állami engedélye van, hogy lehet a pedagógiája rejtett, rejtőzködő, nem látható, szubkulturális valami. Nem is mertem volna ezt a kifejezést használni, ha nem tolakodott volna elém a könyvkiadó nevében, hiszen olyan könyvről lesz az alábbiakban (s majd társairól a továbbiakban) szó, melyet az Underground Kiadó jelentetett meg, sorban egymás után, tavaly és az idén, hat pedagógiai tárgyú kötetet, nem sorozatként, hiszen nem várható folytatás (ha jól tudom).