A Tanító című neveléstudományi folyóirat ikonográfiai vizsgálata. 1963, 1970 - Darvai, Tibor (Iskolakultúra, 2011)
A tanulmány A Tanító című neveléstudományi folyóirat cikkeit és fényképeit vizsgálja. Ez utóbbit a neveléstudományban kevéssé ismert metodológiával, az ikonológia/ikonográfia egyik lehetséges módszerével. A kutatás a fényképek és szövegek által kirajzolódó mintázatok elemzéséhez alap- és melléktematikák rendszerét alkotja meg