Nyelvtanulás két kézzel - Csernyák, Hajnalka (Iskolakultúra, 2011)
Kontráné Hegybíró Edit a siketek és nagyothallók idegennyelvtanulásának siker- és kudarcélményeit mutatja be Nyelvtanulás két kézzel. A jelnyelv szerepe a siketek idegennyelv-tanulásában című könyvében. A kötet az Esélyegyenlőség a nyelvtanulásban című projekt kutatásaira épül.