Diákszótár – nem diákszemmel - Dede, Éva (Iskolakultúra, 2011)
Vasné Tóth Kornélia két diáknyelvi kutatásának összefoglalása található meg Az élő diáknyelv. Két város, húsz év tükrében című kötetében. A szerző a diákoktól gyűjtött szó- és kifejezésanyagot alaktani és jelentéstani szempontok szerint is rendezi, s közli kétféle csoportosításban az újabb, érdi diákok nyelvhasználatának adatait.