Miért utálja (szinte) mindenki a szolfézst? - Pusztay, Krisztina (Iskolakultúra, 2011)
Egy, a szolfézs(oktatás) iránti ellenszenv okait kereső kutatás elején megfogalmazódó gondolatok mentén, már-már a nevelésfilozófia berkeibe tévedve próbálom megválaszolni, lehet-e oka a szolfézsutálatnak (ha egyáltalán valós e probléma) a zeneiskola „korszerűtlensége”.