A szabadidő eltöltésének lehetőségei a gyermekvédelmi intézményekben - Rákó, Erzsébet (Iskolakultúra, 2010)
A gyermekvédelmi intézmények sajátos szocializációs színtérként biztosítják a gyerekek számára a különböző rekreációs szolgáltatásokat. Jelen tanulmányban azt vizsgáljuk, hogy a különböző típusú gyermekvédelmi intézményekben élő fiatalok számára milyen szabadidős tevékenység folytatására nyílik lehetőség. A szabadidő eltöltésének vizsgálatán keresztül képet kapunk az intézményekben élő fiatalok életkörülményeiről.