A képtudomány módszerei a neveléstudományi és társadalomtudományi kutatásban - Pilarczyk, Ulrike; Mietzner, Ulrike (Iskolakultúra, 2010)
A képek világában élünk. Festmények, szobrok, rajzok, lenyomatok, fényképek és filmek őrzik az adott korokhoz kötődő társadalmi, kulturális és antropológiai jelenségekről alkotott elképzeléseket és nézeteket. A vizuális média jelentősége az utolsó évtizedben számottevően nőtt - különösen a gyermekek és a fiatalok világában a televízió és a z új információs és kommunikációs technológiák térnyerése által, amelyek elsősorban a vizualitásra épülnek (vesd össze: Fuchs, 1997, 265. o.; tíurgin, 1982, 1996; Burnett, 1995).