A törökbálinti iskolakísérlet : Zsolnai Józseffel beszélget Géczi János [melléklet] - Géczi, János (Iskolakultúra, 2010)
Miután kidolgozott egy pedagógiai rendszert, amelynek alapja az, hogy a kultúra közvetítése az anyanyelvhez kötődik, s a széles gyakorlatba átkerült a Nyelvi, Irodalmi, Kommunikációs (NYIK) Program, Zsolnai József képességfejlesztő kutatásba kezdett.