Kísérlet egy új elmélet meghonosítására : Pusztai Gabriella: A társadalmi tőke és az iskola - Darvai, Tibor (Iskolakultúra, 2010)
Pusztai Gabriella egy új paradigmát, az úgynevezett társadalmitőkeelméletet szeretné a magyar oktatásszociológiába integrálni, ezzel kíván hozzájárulni neveléstudományi diszciplínánk gazdagításához. A könyv elolvasása után mindjárt két kérdés is felmerülhet bennünk: miért ez a könyv címe, illetve megfelelő-e a cím?