Káosz, rend, látvány : a káosztudomány ismertetésének lehetősége IKT-eszközökkel a középiskolai oktatás keretében - Szatmári-Bajkó, Ildikó (Iskolakultúra, 2010)
A kaotikus mozgások mögött felfedezhető rend tanulmányozása nemcsak az eddig előrejelezhetetlennek tartott folyamatok pontosabb modellezéséhez és a szabálytalannak tűnő természeti formavilág leírásához segít hozzá, hanem esztétikai élményt is nyújt kutatóinak, és hozzájárul a diákok újfajta geometriai szemléletének kialakításához is.