Az első magyar "doktori iskola" és munkásai Sárváron : tények és talányok a magyar herbalizmus, etnobotanika és orvosi nyelv születésének korából - Szabó T., Attila (Iskolakultúra, 2009)
Milyen kapcsolatban van Sylvester János szellemisége azzal a sárvári és németújvári körrel, melyben az első magyar nyelvű Herbáriumok (természettudományi kézikönyvek), (etno)botanikai és orvosi monográfiák születtek? Indokolt-e ezt a szellemi közösséget úgy tekinteni, mint az első magyar „doktori iskolát”? Ezeket a kérdéseket járja körül jelen tanulmány.