Néhány szó az iparművészetről - Keserű, Katalin (Iskolakultúra, 2009)
Az iparművészet fogalmáról és tárgyairól kevés szó esik napjaink művészetkritikájában. A mai, a művészetek társadalmi kontextusait vizsgáló művészettörténet és művészetkritika éppen a társadalomba szélesebben beágyazott iparművészettel nem foglalkozik, s talán nem ismerve a technológiák fejlődését, az iparművészetet ezek összefüggésében sem tárgyalja. Azok a szálak sem szövődtek bele a történészi-muzeológusi gondolkodásba, amik az iparművészeti alkotófolyamatot már a feladatra vonatkozó koncepció megszületése közben a technológiához, műhelyekhez (a termeléshez), a reklámhoz, a fogyasztáshoz kötik.