Zöld könyv 2008 - Radnóti, Katalin (Iskolakultúra, 2009)
2006 novemberében az Államreform Bizottság felkérésére Csapó Benő, Fazekas Károly, Kertesi Gábor, Köllő János és Varga Júlia készítettek egy tanulmányt a rendkívül alacsony magyarországi foglalkoztatottság és a közoktatás teljesítménye közötti összefüggésekről. Ebben megállapították, hogy a foglalkoztatási szint jelentős növelése nem képzelhető el hazánkban a közoktatás átfogó megújítása nélkül. Erre a megállapításra reflektálva a miniszterelnök kezdeményezte az Oktatási és Gyermekesély Kerekasztal (OKA) megalapítását, és egyben kérte, hogy a kerekasztal dolgozzon ki javaslatcsomagot a magyar közoktatás megújítására. E munka eredményeként született meg a jelen ismertető tárgyát képező, rendkívül színvonalas, tudományos alapossággal megírt könyv.