Milyen témák foglalkoztatják az angol alkalmazott nyelvészettel foglalkozó fiatal magyar kutatókat? - Eszenyi, Réka (Iskolakultúra, 2009)
Erre a kérdésre kaphatunk választ, legalábbis részben, ha elolvassuk az ELTE Angol-Amerikai Intézetének angol nyelvű online folyóiratát, amely Working Papers in Language Pedagogy címmel 2008-ban második alkalommal jelent meg. A tanulmányok szerzői doktoranduszok, illetve PhD-fokozatukat nemrég megszerzett kutatók. A cikkek egyrészt előtanulmányokról, illetve kis mintán végzett, kvalitatív kutatásokról, másrészt befejezett doktori kutatások egy-egy fontos aspektusáról számolnak be. Az angol nyelven, online megjelentetett kutatások nemzetközi olvasóközönségre is számíthatnak, de reméljük, minél több magyar tanár, oktató és kutató is elolvassa, továbbgondolja és felhasználja a folyóiratban megjelent eredményeket. Az alábbiakban a kutatások rövid ismertetése következik.