Egy objektív érzelmi intelligenciateszt konvergens és prediktív érvényességének empirikus tesztelése - Nagy, Henriett (Iskolakultúra, 2009)
Az érzelmi intelligencia képességalapú modelljei az érzelmi intelligenciát önálló intelligenciafajtának tekintik, amely az IQ-hoz hasonlóan a maximális teljesítmény mérésén keresztül objektív tesztekkel mérhető. Jelen tanulmány egy objektív érzelmiintelligencia-teszt konvergens és prediktív érvényességének tesztelésére vállalkozik.