A gyermekirodalom meghatározó szerepe - Németh, Regina (Iskolakultúra, 2008)
Végh Balázs Béla A gyermekirodalom változatai című tanulmánykötetében számos határon túli magyar író gyermekirodalmi műveit veszi górcső alá, de található könyvében a mai Magyarország területén élő író munkájának elemzése is. Egy közös pont azonban a határon innen és határon túl élő – a kötetben helyet kapó – írók között mindenképpen felfedezhető, mégpedig a gyermekirodalom szeretete és művelése.