A családi nyaggatástól a munkahelyi nyelvhasználatig : szociolingvisztikai olvasmányok magyar nyelven - Batár, Levente (Iskolakultúra, 2007)
A kötet kilenc tanulmányból áll, ezekből az egyéni szocializáció különböző színtereit ismerhetjük meg: a családot, a baráti és szomszédsági közösségeket, a munkahelyet és a nyelvközösséget.