Kisebbségi felsőoktatás és identitás : a finn példa - Vincze, László (Iskolakultúra, 2007)
A nyelvi kisebbségekkel foglalkozó kutatások egyik központi témája az anyanyelvi oktatás és az identitás kapcsolata. A témával foglalkozók egyik legfőbb célkitűzése annak tanulmányozása, hogyan befolyásolja az identitást, ha a kisebbségi gyermek a kisebbségi, illetve a többségi népcsoport nyelvén kapcsolódik be az oktatásba.