Az irónia magatartásformája és megjelenésének nyelvi alakzatai Petri György költészetében - H. Ujlaki, Csilla (Iskolakultúra, 2007)
Mielőtt a címben felkínált témára rátérnék, szükségesnek tartom az irónia fogalmának körüljárását, értelmezéstörténetének felvázolását, s annak bemutatását, miként lehetne a középiskolai gyakorlatban az ironikus magatartásforma változatait irodalmi hősökkel példázni.