"Kitalált történetek" : 'A látogató' és az 'Útvesztő' - Bene, Márta (Iskolakultúra, 2007)
Konrád György 1965-ben kezdte el írni ,A látogatót’, melynek eredeti címe ,Menetgyakorlat’ volt. (1) A regény már megjelenése pillanatában (1969) nagy port kavart, ám ez a vihar később sem csitult. Kikiáltották remekműnek és elhibázott alapvetésű műnek is – talán éppen ez mutatja irodalomtörténeti jelentőségét.