A multikulturális neveléstől az interkulturális pedagógiáig - Cs. Czachesz, Erzsébet (Iskolakultúra, 2007)
Tanulmányunkban először az interkulturális oktatási perspektíva jelenlegi nemzetközi kontextusáról, az interkulturális pedagógiai kultúra értelmezéséről lesz szó, majd két új kutatási irány elméleti orientációiról és legfontosabb kutatási eredményeiről írunk.