Az eredetiség élménye - Husz, Mária (Iskolakultúra, 2007)
E tanulmány célja, hogy az örökségek szempontjából megvilágítsa a megértés, az élvezet és a megismerés gondolati hátterének viszonyát, az eredetiség (antropológiai) problémáit, az interpretáció és a prezentáció kérdéseit.