Az ős Kaján és Georg Bendemann : Ady és Kafka - Radics, Katalin (Iskolakultúra, 2007)
Nem újdonság, hogy a századfordulós és a huszadik századi irodalom egy-egy régión belül hasonlóságokat mutat. Viszont talán szokatlan, ha különböző műnemhez tartozó műveket is megkísérlünk összehasonlítani, ezzel nem csupán a szerzők felfogásbeli rokonságára hívva fel a figyelmet, hanem a műnemek határának esetlegességére is.