japanoldal.net : japanisztikai internetes tartalomkészítő projekt az online elérhető japán vonatkozású tartalmak tantermi, közösségi felderítésére, értékelésére és megosztására - Molnár, Pál (Iskolakultúra, 2007)
Az interneten egyre többet lehetett olvasni a különböző online közösségi szolgáltatások (del.icio.us, Blinklist, Digg, stb.) sikereiről. 2006. nyarán merült fel az ötlet, hogy egyetemi óra keretében jól lehetne alkalmazni az internetes technológiák egy részét és egy portált létrehozva, azon keresztül jó együttműködést tudnánk kialakítani a hallgatókkal.