Az infokommunikációs technológiák és a pedagógusok - Buda, András (Iskolakultúra, 2007)
Az infokommunikációs technológiai ismeretek nélkül űzhető szakmák száma 2 évente 5 százalékkal csökken, egyre kevesebb az olyan munkahely, ahol akár a munkavégzéshez, az adminisztrációhoz, az irányításhoz vagy éppen az ellenőrzéshez ne használnának számítógépet. Ennek is köszönhető, hogy ma már régen nem arról folyik a vita, hogy megjelenhetnek-e az oktatásban az IKT eszközök, hanem arról, hogy hogyan lehet ezeket felhasználni a hatékony tanításhoz?