Műveltség és nevelés : egy tudományos folyóirat születése - Keserű, József (Iskolakultúra, 2007)
A felvidéki magyar nyelvű tudományos folyóiratkultúra nincs irigylésre méltó helyzetben. Éppen ennek ismeretében nyerhet különös jelentőséget az a tény, hogy 2006-ban két tudományos folyóirat is napvilágot látott.