Az iskolai rendszerű felnőttoktatás fél évtizede - Mayer, József (Iskolakultúra, 2007)
Az ezredfordulón az iskolarendszerű felnőttoktatás betöltötte a történelmi hivatását, amennyiben pótló és felzárkóztató funkciót vállalt azoknak a társadalmi csoportoknak az iskoláztatásában, amelyek ezt a hagyományos életkorban valamiért nem tudták teljesíteni.