Kémiai Bábel - Ludányi, Lajos (Iskolakultúra, 2007)
A magyar vagy történelem óra metaforikus nyelvezete jóval közelebb áll a diákokhoz, akik ebben a nyelvben jóval gyakorlottabbak, mint a kémia végletekig precíz és sok esetben a köznapi logika szabályait felülíró nyelvhasználatában.