Adalékok a szegregáció és az iskolai eredményesség összefüggéséhez - Mártonfi, György (Iskolakultúra, 2006)
A szelekció a hazai oktatásügyi szakirodalomban az egyenlőtlenségek keletkezése kapcsán régóta, széles körben használt fogalom, a szegregáció gyakori említése azonban viszonylag új keletű. Írásunkban – összefoglalva a címben szereplő két fogalom viszonyára vonatkozó ismereteinket – javaslatot teszünk egy deszegregációs politika pilléreire.