Többcélú kistérségi társulások : közoktatási hangsúlyokkal - Kovács, Katalin; Váradi, Monika Mária (Iskolakultúra, 2006)
A többcélú kistérségi társulások, azaz a statisztikai kistérségek szintjén egyelőre önkéntes formában szerveződő feladatellátó testületeket valóságos és mély problémák ösztönözték az ezredfordulón, éspedig a hozzáférhető közszolgáltatások finanszírozhatóságának, egyáltalán létének vagy nemlétének egyre nagyobb súllyal felmerülő kérdései.