Tom Sawyer a Corvin-közben : '56-ról a diákszínház nyelvén - Tarján, Tamás (Iskolakultúra, 2006)
Mindenkinek van egy 1848-a. Talán Petőfi márciusa nyomán, talán Jókai történelemmeséinek olvastán. Százötven esztendő nem nagy idő, csupán másfél évszázad. És mindenkinek van egy 1956-ja, ahogy – mondják –, mindenkinek van egy regénye. Vagy egy színdarabja. Még akkor is, ha 1990 táján született.