Bartók éve : művészetpedagógiáról a pécsi Martyn Ferenc Művészeti Szabadiskolában - Lantos, Ferenc (Iskolakultúra, 2006)
Már 1968-ban minden vonatkozásban érezhető volt, hogy a művészeti oktatás egyre jobban kezdi elveszteni a hitelét és fontossá- gát. Miután mindketten művészeti oktatással foglalkoztunk, Apagyi Mária zeneiskolában, én pedig művészeti gimnázium képzőművészeti osztályaiban, pontosan érzékeltük ezt a helyzetet, s elkezdtünk azon gondolkodni, mit kellene tenni a változások érdekében. Az volt a véleményünk, hogy függetlenül az éppen adott lehetőségektől és szabályoktól, elkezdjük tenni azt, amit jónak és fejleszthetőnek gondolunk.