"Mozgóképi szövegértés" – az meg mi? - H. Papp, Zsolt (Iskolakultúra, 2006)
A mozgóképi szövegértés – nem függetlenül a közoktatásban alapelvként számon tartott képességfejlesztés hangsúlyozásától – a mozgókép- és médiaismeret tantárgy egyik kulcskompetenciája. Épp ezért nehezen érthető, hogy meghatározásával, szintjeivel, mérhetőségével nem foglalkozik egyetlen tanulmány sem.