A jugoszláv nézőpont - Kovacevic, Katarina; Maczák, Márton (Iskolakultúra, 2006)
Az írás az 1956-os magyar felkeléssel kapcsolatos jugoszláv álláspont bemutatására vállalkozik. Bemutatja milyen a felkelésről nyújtott kép a kortárs történelem tankönyvekben, majd a levéltári források, valamint jugoszláv újságírók és politikusok beszámolói alapján áttekinti a kortársi véleményeket a magyar ősszel kapcsolatban.